Like our social media channels
terug naar selectie

Branded Channel

OnsOranje

TikTok: vandaag de dag het snelst groeiende social media platform en sinds zijn intrede in 2017 dé app als het gaat om short video content. Deze interessante trend deelden wij met de KNVB en daarop besloten ze begin 2020 hun social media arsenaal uit te breiden met het fankanaal OnsOranje. Het doel? Jonge fans bereiken en activeren. Dit was daarmee ook het startpunt van een succesvolle samenwerking.

Samenwerking met

Het idee

Tijdens de intensieve pilotfase, waarin de match tussen de KNVB en TikTok centraal stond, waren we door de huidige coronamaatregelen afhankelijk van bestaand beeldmateriaal. Een uitdaging die wij (net zoals onze Leeuwen en Leeuwinnen) maar al te graag aan gingen. Het bleek een enorm succes, de short form content strategie zorgde binnen de kortste keren voor ruim 1.4 miljoen volgers en is anno 2022 uitgegroeid tot een actueel platform waar Oranje fans zich kunnen verzamelen. Naast het OnsOranje Instagramkanaal, kon door middel van TikTok een geheel nieuwe doelgroep worden bereikt. Tijdens de pilotfase is de manier waarop we deze doelgroep bedienen onderzocht. Door verschillende contentstrategieën naast elkaar te gebruiken, zijn we erachter gekomen hoe we door middel van trends, actualiteiten, exclusieve én persoonlijke content het TikTok-publiek optimaal kunnen informeren, vermaken én activeren.

Het resultaat

Met meer dan 400 video's hebben we gemiddeld; 185 miljoen totale weergaven, 350k weergaven per video, 16 miljoen totale likes, 1.4 miljoen volgers en ruim 6 miljoen maandelijkse views. Een groot succes: het OnsOranje TikTok-kanaal werd zo het grooste social media kanaal van de KNVB.

Er is zoveel meer te ontdekken

Een selectie van onze projecten