Like our social media channels
Scroll down
Arkiv
tillbaka till alla nyheter

Generation Pep tar hjälp av United Screens för lansering av “Dance 10.000” - ska uppmärksamma stillasittande bland barn och unga

January 21, 2021

Corporate

De flesta barn och unga i Sverige rör sig alldeles för lite. Det kan öka risken för depression, sömnstörningar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Generation Pep arbetar för att motverka stillasittande och uppmärksammar faran genom sin kampanj “Dance 10.000” - en dans bestående av 10 000 steg där tittaren uppmanas att själv dansa och på så sätt sprida budskapet vidare. I kampanjen syns bland annat United Screens-profilerna Hampus Hedström och Aya El-Samaraai, som gör humoristiska tolkningar av dansen.

Generation Pep är grundat av Kronprinsessparet med visionen om att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv. För att belysa detta, samarbetar Generation Pep med United Screens i lanseringen av kampanjen Dance 10.000 - där de med hjälp av influencers vill få maximal spridning av budskapet. Initiativet syftar till att på ett lustfyllt sätt visa att vardagsmotion och rörelse är roligt – utefter dansens koreografi som består av just 10 000 steg. Kampanjen syns på sociala medier under januari, bland annat i United Screens-kreatörerna Hampus Hedström och Aya El-Samaraais kanaler.

– Barn och unga blir idag alltmer stillasittande. Tillsammans med Forsman & Bodenfors ville vi ta fram en inspirerande kampanj som ska göra att tittaren vill röra på sig direkt. Ur det föddes världens första musikvideo med 10 000 steg. Antalet steg är egentligen inte det viktigaste, snarare att vi alla ska röra oss varje dag. Jag tycker verkligen videon och musiken uppmuntrar till rörelseglädje. Genom samarbetet med United Screens och de influencers som ingår i deras nätverk, fick vi en bra möjlighet att nå ut direkt till den målgrupp vi vill påverka, det vill säga barn och unga, säger Emma Blomdahl Wahlberg, kommunikationsansvarig på Generation Pep.

Dance 10.000-kampanjen rullar under januari och kommer att synas på TikTok, YouTube och Instagram Reels samt i Generation Peps egna kanaler. Förutom Hampus Hedström och Aya El-Samaraai kommer bland andra Joel Glanz och Annica Sjöö att synas i kampanjen.

– Vi är väldigt stolta över samarbetet vi haft med Generation Pep och Forsman & Bodenfors, förstås också över att få vara med och bidra i denna otroligt viktiga kampanj. Vi är övertygade om att våra kreatörer Hampus och Aya på bästa sätt kommer hjälpa till att ta ut kampanjen i kanaler där barn och unga befinner sig. Med dansbidragen är förhoppningen att skapa en trend med hjälp av humor för att lätta upp temat om faran med stillasittandet, vilket vi tror är väldigt viktigt för genomslagskraften. Nu hoppas vi få se många härliga danser på sociala medier framöver, säger Elida Palmgren, Key Account Manager på United Screens.

Var med och sprid det viktiga budskapet du också - kampanjen kommer att synas under #dance10000, #generationpep, på Generation Peps Instagram samt på Hampus Hedström och Aya El-Samaraais TikTok och övriga kanaler.

Dela med dig

Har du någon i åtanke som kan ha nytta av denna information? Dela gärna nyheterna.

tillbaka till alla nyheter
We Are Era lanserar en “Social Intelligence Hub” för datadrivna Influencer Marketing-köp

August 25, 2022