Like our social media channels
Scroll down
Arkiv
tillbaka till alla nyheter

United Screens Music byter namn till We Are Era Music

December 20, 2021

Corporate

United Screens Music är Nordens största musiknätverk på YouTube, med artister som Cherrie, Avicii, Zara Larsson och Benjamin Ingrosso i nätverket. Bolaget är sedan 2019 ett dotterbolag till influencernätverket We Are Era, vars närvaro finns representerat på tolv europeiska marknader. Nu byter United Screens Music namn till We Are Era Music och stärker samtidigt sin position än mer inom den europeiska organisationen. Bolaget kommer precis som innan att fokusera på musik, med hanteringen av digitala musik- och videorättigheter på YouTube.

We Are Era Music (f.d. United Screens Music) grundades 2019 som ett dotterbolag till United Screens (numera We Are Era), i samband med en växande efterfrågan kring musikrättigheter på YouTube. Sedan starten har bolaget arbetat globalt och icke genrespecifikt med målet att driva artister, skivbolags- och managementnärvaro på YouTube framåt samt maximera annonsintäkterna på plattformen. Som ett led i att f.d. United Screens genomgick ett namnbyte till We Are Era under våren 2021, ansluter nu även United Screens Music och blir We Are Era Music. Tack vare organisationens närvaro i Europa, kommer bolaget få en bredare täckning i samband med namnbytet.

– Vårt namnbyte är ett steg i att växa ännu mer internationellt och att öka varumärkessamarbeten samt försäljningen av annonser utanför Skandinavien. Att ingå i We Are Era-familjen möjliggör just detta, i tillägg till att kunna erbjuda samma intäktsflöden även på en europeisk nivå. Sedan pandemin började har vi sett en ökad efterfrågan av vår annonsaffär, något som har genererat en högre intäkt per visning. Som ett led i det, har vissa artister kunnat få en ökad intäkt, uppemot 100% på nordiska visningar. Här särskiljer vi oss från många andra bolag på den nordiska såväl som den europeiska YouTube-marknaden. Arbetet med detta är något vi aktivt kommer att fortsätta med, säger Georg Herlitz, vd på We Are Era Music.

– United Screens Music har sedan sin start hjälpt musiker, artister, skivbolag och andra rättighetsägare att öka sina intäkter markant. Detta tack vare sättet att arbeta med rättigheter på plattformarna tillsammans med en unik handpåläggning. Vi ser en ökad efterfrågan även på en europeisk nivå, och att nu välkomna in United Screens Music som We Are Era Music till övriga We Are Era-familjen, möjliggör just att bli ledande även inom YouTube Music och Digital Rights Management, säger Marcus Klamming, vd på moderbolaget We Are Era i Norden och fortsätter:

– Efterfrågan att vilja göra branded content-kampanjer med just musiker och artister har även det ökat. Senaste exemplet är en kampanj för Coca-Cola, där vi tillsammans med artisterna Cherrie, Hov1, Omar Rudberg och estraden levererade +2,3 miljoner views och +8,5 miljoner exponeringar. Nu när United Screens Music byter namn och blir en del av resten av We Are Era, ska det bli roligt att följa utvecklingen i hur de hjälper artister och annonsörer att göra slagkraftiga kampanjer tillsammans på en europeisk nivå.

Dela med dig

Har du någon i åtanke som kan ha nytta av denna information? Dela gärna nyheterna.

tillbaka till alla nyheter
United Screens byter namn till We Are Era

June 8, 2021