Like our social media channels
Scroll down
Arkiv
tillbaka till alla nyheter

United Screens Music, Live Nation och IKEA i konsert-samarbete: Närmare en halv miljon såg Zara Larssons livesända YouTube-konsert

April 1, 2021

Branded

På Internationella Kvinnodagen den 8 mars höll Zara Larsson, vars YouTube-kanal ingår i United Screens Musics nätverk, en digital livekonsert som sändes på YouTube, ett projekt initierat av Live Nation och i samarbete med IKEA. Streamen hostades av United Screens Music och hade under sändningskvällen totalt en halv miljon visningar. Efter konserten anordnades ett afterparty, en ny Premium-funktion från YouTube där Premium-användare kan interagera i realtid med artister som står värd för en livestream.

På internationella kvinnodagen höll Zara Larsson en global livekonsert på sin YouTube-kanal, i syfte att promota sitt senaste studioalbum Poster Girl, men även för att uppmärksamma kvinnor och jämställdhet. Streamen arrangerades av Live Nation medan IKEA stod för konsertens set design, med olika miljöer inredda som rum – en skildring av Poster Girls albumomslag. United Screens Music, som hanterar de digitala rättigheterna på Zaras YouTube-kanal, fick av Live Nation uppdraget att hosta streamen – liksom afterpartyt som fanns tillgängligt för YouTube Premium-användare. Under afterpartyt, som sågs av 6 454 personer, hade Zaras fans via ett Premium-konto möjlighet att direktinteragera med henne, ställa frågor samt se när hon framförde unplugged-låtar. Afterpartyt producerades av United Screens Music.

Livestreamen hade över 20 000 tittare samtidigt under den ca 50 minuter långa konserten, med en total visningstid om 32 654 timmar. Det är mer än 3 år och 7 månader sammanlagt tittande. Dessutom hamnade konserten snabbt på YouTubes Trending-lista.

– Vi är superglada över att vi som YouTube-experter fick förfrågan att hosta Zaras livekonsert. När det för närvarande inte är möjligt att arrangera fysiska konserter gäller det att vara kreativ i hur man som artist får ut sin musik. Att tillsammans med Live Nation därför kunna ge Zaras fans ett säkert sätt att ändå kunna se henne liveuppträda kändes fint. Eftersom vi på United Screens Music hanterar musikkanaler, rättigheter, produktion samt att Zaras YouTube-kanal ligger i vårt nätverk, föll det sig naturligt att vi hostade streamen och i tillägg fick uppdraget av Live Nation att producera det mer intima afterpartyt. Ett riktigt roligt projekt som vi är stolta över gick så bra, säger Erik Gossas, Operations Manager på United Screens Music.

– Tiden vi lever nu har snabbt tvingat oss alla att än mer våga experimentera med nya lösningar i väntan på att få uppleva konserter live igen. Zara Larssons globala streamingkonsert visar hur vi kan skapa kreativa partnersamarbeten oavsett plattform, och självklart med artisten i fokus, säger Peter Björklund, Marketing Partnership Manager på Live Nation.

– Vi är stolta över att ha fått äran att stå värd för en fantastisk show av Zara Larsson som satts upp för att hylla någonting så viktigt som jämställdhet och kvinnors rättigheter. Vår nya feature afterparty skapar en helt ny dimension av engagemang bland fans och det är spännande att se det ökande intresset för den, säger Eric Skuncke, YouTube Sverige.

Dela med dig

Har du någon i åtanke som kan ha nytta av denna information? Dela gärna nyheterna.

tillbaka till alla nyheter
Jon Möllersten - ny Sales Director på We Are Era i Norden

November 4, 2021