Scrol naar beneden
Archief
Like our social media channels
terug naar Nieuws

COVID-19 opent nieuwe deuren: Divimove brengt Metropole Orkest en influencers samen

April 19, 2021

Corporate

Wat gebeurt er als orkestmuziek en rap battles samenkomen? Studio en talent agency Divimove ontdekte het en bracht het Metropole Orkest samen met het creatieve YouTube kanaal Deze Plek. Het resultaat is een rapbattle tussen Daft Punk en de Blues Brothers, waarbij de Blues Brothers live optraden samen met het orkest op het kanaal van Deze Plek.

Omdat het Metropole Orkest op dit moment niet op kan treden voor live publiek is het orkest voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om in contact te blijven met hun publiek. Divimove zag een kans voor het Metropole Orkest om in deze lastige tijden een jong publiek te bereiken en bracht, pro-bono, de samenwerking met Deze Plek tot stand.

Op Deze Plek nemen bekende karakters uit de wereld van films, games en muziek het tegen elkaar op in een rapbattle, vaak gespeeld door influencers. Populaire battles zijn bijvoorbeeld met superhelden Thor vs Wonderwoman, voetbal iconen Mbappé vs Haaland en Among Us karakters die het tegen elkaar opnemen in de video. De battles op het kanaal zijn inmiddels al meer dan 10 miljoen keer bekeken.

“We zijn al langer in goed contact met Divimove omdat zij als geen ander weten hoe je met videocontent op kan vallen. Zij hebben bij dit project als matchmaker opgetreden tussen het orkest en Deze Plek. Ondanks het feit dat we nu geen concerten spelen voor live publiek willen we wel actief blijven. Dan zeg je dus ‘ja’ op het moment dat je wordt gevraagd voor een ludiek project waarmee je ook nog eens een nieuwe doelgroep bereikt. Het resultaat is een battle, maar wat ons betreft is het vooral een samensmelting van popmuziek en popcultuur” Chiel de Leeuw, Hoofd Marketing bij MO.

Mike Hoorman, verantwoordelijk voor de productie van de content op Deze Plek, was direct enthousiast toen Divimove de samenwerking voorstelde. “Normaal gesproken nemen we de video’s met de karakters op in de green screen studio van Divimove. Om nu ineens live tussen zo’n indrukwekkend orkest te staan en op die manier de leefwereld van digital natives samen te brengen met die van het Metropole Orkest was heel gaaf!” Social influencers Timo Miedema en Lars Peterzon treden in de battle samen met het orkest op in hun rol als de Blues Brothers, waarbij ze het opnemen tegen DJ Duo Daft Punk, gespeeld door Mike.

Het Divimove Amsterdam team was verantwoordelijk voor het concept, de influencers en productie van de pro-bono campagne.

Delen

Ken je iemand die dit zou moeten lezen? Voel je vrij dit nieuws te delen.

Terug naar Nieuws
Divimove wint Gouden Effie Award

November 1, 2017