Scrol naar beneden
Archief
Like our social media channels
terug naar Nieuws

We Are Era zet zich in voor ongelijke man-vrouw-verdeling op YouTube met 'The Female Era’

November 4, 2021

Personalities

Het gebruik van social media blijft maar groeien. YouTube, het grootste videoplatform ter wereld heeft meer dan 2 miljard actieve gebruikers. Elke minuut wordt ruim 500 uur aan video's geüpload. Toch is het opvallend dat slechts een klein gedeelte (6%) van de top 100 YouTube kanalen in Nederland, aan een vrouwelijke creator toebehoort. In samenwerking met Google zet We Are Era, het mediabedrijf van de nieuwe generatie zich in om meer vrouwen naar de YouTube top te trekken. In ‘The Female Era’, worden 18 vrouwelijke influencers een jaar lang intensief begeleid om het beste uit zichzelf te halen en te werken aan een strategie om een carrière als influencer zo goed mogelijk vorm te geven.

De creators zijn door het team van We Are Era Nederland gescout om mee te doen aan het programma. Cheyenne Gallardo, Danique Hosmar, Denise Anna, Denise Kroes, Elize, Eva Rose, Femke Meines, Isabelle de Koning, Jamie Li, Michelle Langerak, Onnedi, Renee van der Schoot, Rosalie, Sara Carmelita, Sisi Bolatini, Djanifa de Verlosmoeder, Victoria Vermeer en Zomayra maken deel uit van ‘The Female Era’ en gaan gedurende het aankomende jaar intensief met elkaar samenwerken.

Nieuwe generatie vrouwelijke influencers

‘Een ongelijke man-vrouw verdeling past niet binnen de huidige samenleving. Zeker niet met de steeds belangrijker wordende Female Empowerment beweging. Het aankomende jaar gaat We Are Era zich hard maken voor de zichtbaarheid van vrouwelijke influencers op social media en gaan we helpen hun eigen merk verder uit te bouwen. De afgelopen jaren hebben wij een groot netwerk aan vrouwelijke influencers weten op te bouwen. We staan te popelen om deze nieuwe groep aan de wereld te laten zien en kunnen niet wachten om nieuwe succesverhalen te schrijven’, legt Fabiana Broer, Lead Influencer Management van We Are Era Nederland uit.

Zichtbaarheid buiten social media

We Are Era vertegenwoordigt een groot gedeelte van de meest populaire content creators van Nederland. Het portfolio bevat in totaal 1.500 influencers verspreid over meer dan 8 Europese landen. De influencer managers die ‘The Female Era’ begeleiden, voorzien alle deelnemende vrouwen van gericht advies op het gebied van PR en branding. Hiermee krijgen de deelneemsters handvatten aangereikt om hun zichtbaarheid op social media en daarbuiten te vergroten.

Delen

Ken je iemand die dit zou moeten lezen? Voel je vrij dit nieuws te delen.

Terug naar Nieuws
YouTube Works Awards: Creative Innovation Award voor We Are Era

May 10, 2023