Scrol naar beneden
Archief
Like our social media channels
terug naar Nieuws

We Are Era wil namens België, Nederland en Duitsland het WK Voetbal voor Vrouwen 2027 binnenhalen

December 15, 2023

Branded

Het Amsterdamse contentbureau We Are Era is afgelopen voorjaar na een lang pitch proces gekozen als content lead agency voor het gezamenlijke bid van België, Nederland en Duitsland (BNG2027) voor de organisatie van FIFA Women's World Cup 2027™.

De samenwerking tussen We Are Era en BNG2027 kan definitief worden beklonken nadat vorige week het bidbook officieel is ingediend bij FIFA. Het doel is om de 211 landen, voorafgaand aan het congres van de wereldvoetbalbond in Bangkok volgend jaar, te overtuigen om op 17 mei 2024 voor het bid te stemmen. De drie voetbalbonden (RBFA, KNVB en DFB) achter BNG2027 nemen het daarbij vooralsnog op tegen Brazilië en het gecombineerde bid van de Verenigde Staten en Mexico.

“We Are Era heeft op overtuigende wijze aangetoond dat ze met creatieve content en doordachte mediastrategieën effectief de beoogde doelgroepen kunnen aanspreken", zegt Michael Schockaert, marketing manager van BNG2027. Het contentbureau heeft de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen, uitvoeren en verspreiden van de algehele contentstrategie op diverse sociale mediakanalen, de specifieke BNG2027-website en in nieuwsbrieven."Het bureau heeft zich de afgelopen jaren als een betrouwbare contentpartner bewezen voor zowel de KNVB als de RBFA, en heeft diverse succesvolle campagnes uitgevoerd in samenwerking met de DFB. "Daarnaast zijn ze actief in 8 landen en 30 talen, wat essentieel  is om ons verhaal in zoveel landen te vertellen."

“Het vertrouwen van deze drie ambitieuze voetbalbonden in ons als bureau om deze uitdagende ambitie gezamenlijk aan te gaan, te midden van een complex speelveld, maakt mij zeer trots”, stelt Lennart Benthem, Lead Sport Partnerships Benelux bij We Are Era. “Door de promotie van dit bijzondere bid en vooral door het vertalen ervan naar unieke content waarmee we impact willen genereren, kunnen we de onderscheidende kracht van ons bureau benutten. Met onze expertise in het bouwen van communities en storytelling streven we ernaar de wereld te laten zien dat deze regio klaar is om het WK Voetbal voor Vrouwen in 2027 te verwelkomen. Wanneer we in mei 2024 samen met BNG winnen, dragen we niet alleen bij aan de ontwikkeling van vrouwenvoetbal, maar zetten we ons ook actief in voor het gemeenschappelijke doel van BNG2027: het bevorderen van vrouwenvoetbal en het stimuleren van maatschappelijke vooruitgang voor toekomstige generaties, wat een sterke motivatie vormt om hier ‘volle bak’ voor te gaan!”

De promotie voor het WK-bid krijgt niet alleen steun van vrouwelijke internationals zoals Jackie Groenen, Tessa Wullaert en Alexandra Popp. Ook een aantal mannelijke spelers van de drie bonden nemen actief deel aan de campagne en uiten hun steun op de social media kanalen van BNG2027. Ze benadrukken het belang van het toekennen van het Wereldkampioenschap aan het gezamenlijke bid van België, Nederland en Duitsland. In samenwerking met de drie bonden werkt We Are Era nauw samen met verschillende ambassadeurs, zowel vrouwelijke als mannelijke spelers, en andere belangrijke stakeholders binnen de sport die het BNG2027-bid steunen.

Breaking New Ground

Het vrouwenvoetbal is in de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar er is geen garantie dat deze groei zich doorzet. Schockaert: “Met de slogan ‘Breaking New Ground’, die refereert naar de drie deelnemende landen, willen we duidelijk maken waar we voor staan; gezamenlijk op alle niveaus een stap extra zetten om binnen het vrouwenvoetbal voor een nieuwe standaard te zorgen.”

Delen

Ken je iemand die dit zou moeten lezen? Voel je vrij dit nieuws te delen.

Terug naar Nieuws
Percepties in de Gaming Community: Waarden, Merken en Interesses

January 24, 2024