Scrol naar beneden
Archief
Like our social media channels
terug naar Nieuws

Divimove wint Gouden Effie Award

November 1, 2017

Industry

Op 31 oktober 2017 kwam de Nederlandse marketingbranche bijeen in Amsterdam om de Effie Awards uit te reiken. Dit is een van de meest gerenommeerde prijsuitreikingen voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Gisteravond werden in totaal zestien prijzen uitgereikt: twee gouden, twee zilveren en twaalf bronzen Effies. Divimove liet de concurrentie achter zich en werd beloond met een van de felbegeerde gouden Effies in de categorie merkcampagne voor de „Doritos #playbold“ campagne van adverteerder PepsiCo.

Samen met partners OMD en Fitzroy creëerde het team van Brandboost by Divimove, de creatieve online-video-afdeling van Divimove, voor chipsfabrikant Doritos de platform-overschrijdende imagecampagne Doritos #playbold. Het doel van de campagne was te zorgen dat Doritos in de veeleisende FMCG-markt de populairste snack binnen de doelgroep jongeren zou worden.

Om dat te bereiken, kozen de drie agentschappen voor een mix van brand content, influencer- en user generated content, gecombineerd met een groot aantal „hero moments“, onder het motto „Gamificate Everything“. Tijdens verscheidene acties werd de echte wereld gecombineerd met de wereld van het gamen. Bekende Nederlandse social influencers als DusDavidGames en MilanKnol werden bijvoorbeeld op een hindernissenparcours gezet in een racewagen die alleen met een gamepad bestuurd kon worden. Andere influencers leverden spectaculaire duels in een dronerace en een virtual-reality-battle. De communities werden hierbij voortdurend betrokken, zodat er een hoge mate van interactie ontstond.

„Natuurlijk zijn we heel trots dat we in zo’n buitengewoon competitieve omgeving een van de twee Gouden Effies gewonnen hebben. Tijdens het bedenken en ontwikkeling van de creatieve ideeën voor Doritos #playbold hebben wij bewust gekozen voor een content-mix die zich voortdurendconcentreert op goed entertainment. Hierbij was een belangrijke, integrale rolweggelegd voor een aantal getalenteerde social influencers uit hetDivimove-netwerk, die, evenals het merk Doritos, bereid zijn nieuwe dingen teproberen en hun eigen grenzen te verleggen. Onze succesformule van relevante content gecombineerd met een multi-platform strategie en systematische betrokkenheid van het publiek heeft beslist resultaat gehad“, aldus Bart de Bruin, Senior Manager New Business Development Benelux voor Brandboost by Divimove.

Sinds het begin van de campagne „Doritos #playbold“ in 2013 zijn de marktaandelen van Doritos en de gemiddelde verkoopcijfers van deze populaire chips indrukwekkend gestegen (van 40% in 2013 tot 50% in begin 2017). Op dit moment worden ongeveer vier miljoen pakken Doritos méér verkocht dan voor het begin van de campagne.

Delen

Ken je iemand die dit zou moeten lezen? Voel je vrij dit nieuws te delen.

Terug naar Nieuws
Divimove verandert bedrijfsnaam in We Are Era: herpositionering onder Europees koepelmerk

June 8, 2021