Scrol naar beneden
Archief
Like our social media channels
terug naar Nieuws

We Are Era en YouTube lanceren 'Her Game, Her Era'

November 16, 2023

Initiatives

Vrouwen gamen in hun vrije tijd bijna net zoveel als mannen. Toch zie je dat de creators die er hun werk van hebben gemaakt, vaker man zijn. De gelukkig toenemende vrouwelijke impact op de industrie, door onder andere de diversiteit in games en apparaten waarop je games kan spelen, willen we graag een extra push geven.

Renee Snaak, Executive Director We Are Era Benelux

We Are Era en YouTube maken vandaag de lancering bekend van een nieuw ontwikkelingsprogramma voor online talent genaamd 'Her Game, Her Era'. In dit programma worden tien vrouwelijke gamers gedurende zes maanden intensief begeleid om hun YouTube-kanalen te professionaliseren. De geselecteerde vrouwelijke gamers zijn Cohony, Deem_i, Jilleke, Lotte, Madestout, Mathia, Maxime MXM, Nouxy, StreamwithLien en Wela.

Gamen verbindt

De Nederlandse game-industrie is booming. Alleen al in 2022 kreeg gaming-gerelateerde content op YouTube meer dan 2 miljard views, met in totaal meer dan 120 miljard kijkuren. Dat is in totaal meer dan 13 miljoen jaar lang. Bovendien trok gaming content wereldwijd maar liefst 500 miljoen dagelijkse actieve kijkers. De wereldwijde belangstelling onderstreept de verenigende en verbindende kracht van gaming, en bevestigt de status van gaming als een mainstream vorm van entertainment waarin gendergelijkheid van essentieel belang is.

Sam Vergauwen, Youtube Creator Partnerships Lead Northern Europe voegt toe: “Gamingcontent is vanaf het begin van YouTube een essentieel onderdeel van het platform en wordt gedragen door een krachtige creatorsgemeenschap. Deze vertical groeit wereldwijd enorm; vorig jaar bereikten we meer dan 500 miljoen dagelijkse kijkers. De stijgende kijktijd op connected TV in Nederland voor live content, gecombineerd met de opkomst van YouTube Shorts, biedt geweldige kansen voor een nieuwe generatie gamers om direct in contact te komen met hun publiek. Samen met We Are Era willen we ervoor zorgen dat vrouwelijke creators optimaal gebruik maken van deze mogelijkheid, en hun passie en talent met de wereld delen.”

Level up: voor gelijkheid in gaming

In de afgelopen twee jaar zijn er een aantal positieve ontwikkelingen zichtbaar op het gebied van gendergelijkheid in gaming. Zo is in 2023 het aantal vrouwelijke gamers op YouTube in Nederland gestegen met 50%. Ook het aantal vrouwelijke kijkers van gamingvideo's op YouTube is ook toegenomen: In 2023 is 45% van de kijkers van gamingvideo's op YouTube vrouw. Desalniettemin is er nog altijd sprake van een ongelijke man-vrouwverhouding. Zo is slechts 16% van de top 100 YouTube-kanalen in Nederland van een vrouw. Een aantal factoren spelen een rol in de ongelijkheid, namelijk stereotype genderrollen, een vrouwonvriendelijke cultuur en gebrek aan rolmodellen. We Are Era zet zich met een team van 10 creators in om hier verandering in te brengen, en vrouwelijke gamers hun eigen stem te geven op YouTube.

Renee Snaak, Executive Director bij We Are Era zegt hierover: “Vrouwen gamen in hun vrije tijd bijna net zoveel als mannen. Toch zie je dat de creators die er hun werk van hebben gemaakt, vaker man zijn. De gelukkig toenemende vrouwelijke impact op de industrie, door onder andere de diversiteit in games en apparaten waarop je games kan spelen, willen we graag een extra push geven. We kunnen de creators leren hoe ze op een efficiënte en professionele manier een business kunnen bouwen rondom hun content op YouTube.”

Coaching, creatie en optimalisatie

Deelnemers aan het programma 'Her Game, Her Era' krijgen persoonlijke coaching op het gebied van contentstrategie, creatie en inkomstenoptimalisatie. Ze leren alles over de functies van YouTube, het algoritme en hoe ze hun content effectief kunnen promoten. Daarnaast krijgen ze inspiratie van succesvolle YouTubers en ondernemers binnen de industrie, en de kans om te netwerken op events.

Een nieuw hoofdstuk

Deze samenwerking is de derde in een reeks die We Are Era en YouTube samen organiseren om de zichtbaarheid van vrouwen op YouTube te vergroten. De vorige twee ontwikkelingsprogramma’s; het Female Development Program in 2020 en The Female Era in 2021, richtten zich op de productie en branding van vrouwelijke lifestyle influencers op het platform YouTube. En met succes. Deelnemers hebben met behulp van de campagnes hun bereik en brand aanzienlijk kunnen vergroten, en hebben waardevolle relaties opgedaan. Het nieuwe programma ‘Her Game, Her Era’ campagne kent soortgelijke services maar met gaming als contentfocus.

Delen

Ken je iemand die dit zou moeten lezen? Voel je vrij dit nieuws te delen.

Terug naar Nieuws
Divimove lanceert allereerste helikopter strafschoppenserie voor Puma Frankrijk

February 8, 2017